KLIK "STOP" UNTUK HENTIKAN SIARAN KAMI

DENGAR RADIO KAMI?

SILA KLIK "STOP" PADA RADIO KOBAT FM UNTUK HENTIKAN SIARAN KAMI

Followers

Saturday, July 2, 2011

DEMO PEKIDA - SEPANDUK TUJU PADA PAS, DEMO DI PEJ PKR

Memalukan: Gentar Dengan 'Himpunan' Bersih 2, UMNO Pahang Upah 'Pekida' Serta Remaja Untuk Berdemo Di Hadapan Pejabat Parti Pembangkang


KUANTAN, 1 Julai - UMNO Pahang hari ini telah mengarahkan juak-juaknya untuk menyerang pejabat parti dan pemimpin pembangkang di negeri ini.

Terbaru dua kejadian dilaporkan berlaku hari ini. Satunya demontrasi di hadapan Pejabat PAS Pahang, Jalan Dato' Bahaman Temerloh dan satu lagi di hadapan Pejabat Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh di Jalan Beserah dekat sini.

Di Temerloh, UMNO disyaki mengupah 20 orang remaja membuat demonstrasi. Salah seorang peserta demo tersebut ketika ditanya, mengaku menerima wang upah antara RM20 hingga RM30 seorang daripada pihak tertentu. Mereka kononnya mengaku NGO Temerloh membantah perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini. Remaja terbabit dipercayai datang dari Kampung Belengu, Jalan Bahagia, Bukit Kelulut dan Paya Keladan memegang sepanduk sambil dan memekik perkataan “Selamatkan Malaysia” dan berada kira-kira dua minit di depan pejabat PAS lapor blog selamatkan pahang.

Mereka kemudiannya bertempiaran lari dan menonggang motosikal masing-masing apabila diusir oleh anggota mata-mata termasuk polis wanita. Anggota Unit Amal, YB Syed Hamid, Ahmad Nizam Hamid (PKR) serta ahli PAS kelihatan turut berkumpul di depan pejabat PAS ketika itu.

Sementara itu, di Kuantan pula seramai lebih 20 orang pemuda yang diysaki ahli Pekida dipercayai telah mengadakan demonstrasi di hadapan pejabat Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh di Jalan Beserah dekat sini.


Antara kumpulan pemuda yang dipercayai anggota Pekida yang berdemo


Pelik, kain rentang ditujukan kepada PAS tapi demo dibuat di pejabat PKR

Kain rentang "low class" yang diguna oleh perserta demo itu tengahari tadi

Sumber: PDO

No comments:

Post a Comment