KLIK "STOP" UNTUK HENTIKAN SIARAN KAMI

DENGAR RADIO KAMI?

SILA KLIK "STOP" PADA RADIO KOBAT FM UNTUK HENTIKAN SIARAN KAMI

Followers

Saturday, September 28, 2013

MALAM INI (28/9/13-SABTU) - CERAMAH ISU TPPA DAN ISU-ISU PANAS OLEH CHEGU BARD DI BALOKSolidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mengambil pendirian tegas bahawa pentingnya untuk memberi kesedaran kepada orang ramai betapa Perjanjian TPPA yang bakal dipersetujui Kerajaan ini boleh mengheret negara ke kancah penjajahan moden dalam bentuk ekonomi.

SAMM tidak sesekali membenarkan kedaulatan tanahair diperjudikan menyedari TPPA adalah perangkap sebagaimana ia dirahsiakan dari pengetahuan umum. Bukan sekadar orang biasa malah menteri dan ahli parlimen juga ramai yang tidak mengetahui apa itu TPPA. Di samping itu, SAMM juga menentang kehadiran Presiden Barrack Obama yang memang diketahui sebagai mengamalkan dasar ketenteraan bersikap 'samseng antarabangsa', kejam dan berpaksi kepada zionis, Obama tidak harus masuk ke Malaysia.

Bantahan terhadap kehadiran Obama tetap diteruskan di KLCC pada 11 Oktober 2013. Malam sebelumnya, Kemuncak Jelajah #BantahOBAMA #TolakTPPA juga akan berlangsung di KSS Kg Baru, memberi ruang kepada dua tokoh ternama Tun Mahathir dan DS Anwar untuk berada sepentas bersama menentang Perjanjian TPPA. Petisyen jemputan telah diserahkan kepada kedua-dua belah pihak melalui serahan tangan dan fax.

Di atas dua aspek penting ini lah, maka SAMM Pahang menyahut seruan SAMM Kebangsaan untuk mengadakan Ceramah Penerangan berkaitan kedua-dua isu tersebut. Sehubungan itu, orang ramai dijemput hadir malam ini di Markas PAS Putra Balok, Kuantan bagi mendapatkan maklumat berkaitan isu ini daripada para penceramah hebat yang diundang.

Mustapha juga meminta supaya kehadiran Presiden Barrack Obama tidak disambut dengan protes besar-besaran sepertimana yang sedang disusun melibatkan pelbagai pihak.

SAMM ingin menegaskan bahawa pentingnya jelajah ini diteruskan bagi memberi kesedaran kepada orang ramai betapa Perjanjian TPPA ini bakal mengheret negara ke kancah penjajahan moden dalam bentuk ekonomi. Penjajah era baru tidak lagi membawa kereta kebal dan senjata perang, tetapi hanya dengan pena bersama kertas perjanjian. 

Kerajaan juga tidak memberi gambaran sebenar potensi TPPA yang mampu menggadai negara. Adalah dengan itu jelajah ini menjadi medan umum bagi menyampaikan maklumat yang terbocor dari 'perjanjian rahsia' TPPA.

SAMM tidak sesekali membenarkan kedaulatan tanahair diperjudikan menyedari TPPA adalah perangkap sebagaimana ia dirahsiakan dari pengetahuan umum. Bukan sekadar orang biasa malah menteri dan ahli parlimen juga ramai yang tidak mengetahui apa itu TPPA.

Perjanjian TPPA boleh ditandatangan di mana jua dan bila-bila masa selagi rundingan dari wakil MITI masih berjalan. Majlis metrai tandatangan yang sepatutnya berlaku pada Oktober lalu hanyalah ditangguhkan. Tidak semestinya ia berlaku ketika Presiden Barrack Obama hadir ke Malaysia, ia juga boleh dimetrai di luar negara.

Namun dalam masa sama SAMM tetap bertegas kehadiran Obama ke Malaysia harus ditentang. Presiden Barrack Obama memimpin negara yang mengamalkan dasar ketenteraan bersikap 'samseng antarabangsa', kejam dan berpaksi kepada zionis, Obama tidak harus masuk ke Malaysia.

Bantahan terhadap kehadiran Obama tetap diteruskan di KLCC pada 11 Oktober 2013. Malam sebelumnya, Kemuncak Jelajah #BantahOBAMA #TolakTPPA juga akan berlangsung di KSS Kg Baru, memberi ruang kepada dua tokoh ternama Tun Mahathir dan DS Anwar untuk berada sepentas bersama menentang Perjanjian TPPA. Petisyen jemputan telah diserahkan kepada kedua-dua belah pihak melalui serahan tangan dan fax.

Jelajah #BantahOBAMA #TolakTPPA kini memasuki siri ke 5 berlangsung di Taman Meru, Ipoh malam ini. Orang ramai dijemput hadir ke semua lokasi jelajah yang berbaki 9 daripada 14 lokasi di seluruh negara.
- See more at: http://edyesdotcom.blogspot.com/2013/09/jelajah-bantahobama-tolaktppa.html#sthash.AmNjZqAy.dpuf

No comments:

Post a Comment